Hírek / Közlekedés és kék hírek

Több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és munkagép közlekedik az utakon

Május 10. 10:05 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Megyeri József

A tavaszi munkák miatt több mezőgazdasági vontató, lassú jármű és önjáró munkagép közlekedik az utakon. Ez fokozott balesetveszélyt jelent – hívta fel a figyelmet Vad Róbert.

A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottságának titkára a Rádió 7-nek elmondta, a mezőgazdasági járműveket érintő balesetek legtöbbje a kanyarodási és elsőbbségi szabályok megsértése, valamint a nem megfelelő kivilágítás miatt következik be. A mezőgazdasági járművezetőknek úthasználat előtt mindig el kell távolítaniuk a gépjárműre tapadt sarat, illetve a rakományt is megfelelően kell rögzíteniük. Az autósoknak, motorosoknak fokozott óvatossággal kell megközelíteniük a mezőgazdasági járműveket.

„Igaz, hogy a munkagépek kevésbé dinamikusan közlekednek és látszólag lassítják a forgalmat, de a mezőgazdasági munkák elvégzése fontos élelmezési feladat, így mindannyiunk érdeke. Ezért megértésre, türelemre, és az előzésnél fokozott körültekintésre hívom fel az autósok figyelmét" – tette hozzá Vad Róbert.

Fotó: Illusztráció


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner