Hírek / Közlekedés és kék hírek

Több mint 100 migránst tartóztattak fel Csongrád-Csanád megyében

Április 21. 08:15 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Fazekas Gábor

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba az éjszaka folyamán hét csoportban 108 határsértő Csongrád-Csanád megyében. A rendőrök feltartóztatták őket.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség, a Készenléti Rendőrség és a Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési Alosztály járőrei a cseh rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 20-án 22 órakor, 22 óra 30 perckor és 22 óra 40 perckor három csoportban 40 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szír, afgán és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség és a Készenléti Rendőrség járőrei a honvédekkel, a cseh és az osztrák rendőrökkel, valamint a Polgárőrség Határvédelmi Tagozatával együttműködve 2022. április 21-én 0 óra 30 perckor, 1 óra 30 perckor, 2 óra 40 perckor és 3 óra 30 perckor további négy csoportban 68 határsértőt tartóztattak fel Szeged-Gyálarét és Ásotthalom külterületén. Ellenőrzésük során a csoport tagjai szomáliai, szír, török és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni.
 
A határsértőkkel szemben a rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően jártak el.
 
Forrás és kép: police.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner