Hírek / Közlekedés és kék hírek

Több mint 30 tonna kábítószer-alapanyagot semmisített meg a rendőrség

Május 15. 11:20 Közlekedés és kék hírek | Szerző: Czabarka János

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) bejelentette, hogy több mint 30 tonna, mintegy 480 milliárd forint értékű kábítószer-alapanyagot, prekurzort semmisítettek meg egy magyarországi hulladékégetőben.
 
Tavaly áprilisban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal 13 tonna MDMA-prekurzort talált egy konténerszállítmányban a soproni vámudvarban. Néhány nappal később a KR NNI további 19 tonna kábítószer-alapanyagot foglalt le két budapesti raktárban. A prekurzorokat műtrágya-alapanyag közé rejtették. A nyomozók több hazai és külföldi fuvarozócéget ellenőriztek, és eljutottak a szállítmány megrendelőjéhez, egy egyszemélyes kft.-hez, amely Kínából Németországba, majd közúton Magyarországra szállította az illegális anyagot.
 
A német hatóságok további 11 tonna prekurzort foglaltak le Hamburgban, szintén a magyar céghez kapcsolódóan. Az ügyvezetőt, egy 50 éves isaszegi férfit március 18-án fogták el, és kábítószer-készítés elősegítése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
 
A lefoglalt 32 tonna prekurzor megsemmisítését a KR NNI kezdeményezte. Az anyagot két részletben semmisítették meg: először a budapesti raktárakban lefoglalt anyagokat, majd a soproni vámudvarban talált prekurzort. A prekurzorokat szigorú biztonsági intézkedések mellett szállították a megsemmisítés helyszínére.
 
Kép forrása: police.hu


next 5

A mi világunk

Hírek