Hírek / Közélet

Több mint négyszáz kiállító érkezett az Állattenyésztési és Mezőgazda Napokra

Május 5. 12:25 Közélet | Szerző: Megyeri József

Megkezdődött csütörtökön a 29. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Hódmezővásárhelyen. Antal Gábor, a szervező Hód-Mezőgazda Zrt. vezérigazgatója a megnyitón elmondta: 27 országból több mint 400 kiállító érkezett. A három napos kiállításra mintegy 50 ezer látogatóra számítanak.

„Ez a három nap, amikor mi részt veszünk a kiállításon, csak a jéghegy csúcsa. Nagyon sok munkát igényel a rendezvény, sokszor már előző év szeptemberével elkezdjük a szervezést a kollégákkal. A megnyitó előtt fejeződött be véglegesen a szervezési munka. Remélem, hogy sikerül most is magas színvonalú állattenyésztési napokat kínálni minden látogató és kiállító számára” – tette hozzá Antal Gábor.

Számíthatnak a kormányra a magyar állattartók – jelentette ki Nagy István a megnyitón. Az agrárminiszter hozzátette: 2027-ig a vidékfejlesztési források több mint felét technológiai modernizációra fordítják. Ez különösen fontos az állattartók, a takarmányfeldolgozás és az élelmiszeripar számára.

„Ezen felül korábban nem látott mértékben indítunk olyan új állatjóléti programokat, amelyek a gazdálkodónak és az állatnak egyaránt javát szolgálják. Mi mindenben a gazdák oldalán állunk, legyen szó modernizációs fejlesztésekről, a növekvő állatjóléti elvárásoknak történő megfelelés segítéséről, az összefogás erősítéséről vagy az Európai Unióból érkező szakmaiatlan javaslatokról. Támogatunk és segítünk mindent, ami előrevisz, megerősít és a jövőt építi” – fejtette ki a miniszter.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner