Hírek / Sport

Ugyanannyi válogatott játékost ad a Fradi, mint a többi NB I-es csapat együttvéve

2021. október 6. 06:45 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

Összesen 28 NB I-es labdarúgó kapott válogatott meghívót az októberi vb-selejtezőkre. A Ferencváros, illetve a többi klub együttesen 14-14 játékost delegál a különböző felnőtt válogatottakba, de mindössze hat olyan csapat akad, amelyiknek legalább egy futballistáját behívták valamelyik keretbe.
Az országok versenyét természetesen Magyarország nyerte nyolc válogatottal, a sort Bosznia-Hercegovina (3), Észak-Macedónia (3) és Albánia (2) folytatja.
 
A Fradi tizennégy behívottja nyolc ország nemzeti tizenegyét erősíti. A legnagyobb csoportot a magyar válogatotthoz csatlakozott négy játékos, Bogdán Ádám, Botka Endre, Dibusz Dénes és Vécsei Bálint képezi, ők lehetőséget kaphatnak arra, hogy az október 9-i mérkőzésen szembenézzenek csapattársukkal, az albán válogatottat erősítő Myrto Uzunival.
 
Bosznia-Hercegovinát Adnan Kovacevic, Eldar Civic és Stjepan Loncar, Ukrajnát Olekszandr Zubkov, Georgiát Lasha Dvali, Szlovéniát Miha Blazic képviselheti az európai selejtezősorozatban. A bajnoki címvédő más kontinensek válogatottjainak is ad futballistákat, így Aissa Laidouni Tunézia, Samy Mmaee és Ryan Mmaee pedig Marokkó színeiben mérkőzhet meg Afrika legjobbjaival.
 
A zöld-fehéreken kívül a Fehérvár az egyetlen csapat, amely rendelkezik afrikai válogatott játékosokkal, Lamin Jallow Gambia, míg Stopira a Zöld-foki Köztársaság képviseletében küzd meg a 2022-es katari vb-re való kijutásért. A legutóbbi magyar bajnoki bronzérmest Rus Adrián és Visar Musliu személyében egy román és egy észak-macedón labdarúgó is képviseli, míg a magyar válogatotthoz Fiola Attila, Nego Loic és Nikolics Nemanja csatlakozik.
 
Az MTK-tól négy játékos utazott el hazája nemzeti tizenegyéhez, azonban egyikük sem magyar. Milan Mijatovic Montenegrót, Nikolai Alho Finnországot, Ylmer Ramadani Albániát, Bojan Miovski pedig Észak-Macedóniát erősítheti a kvalifikáció soron következő mérkőzésein.
 
Az Újpest, a Zalaegerszeg és a Puskás Akadémia egy-egy labdarúgóval iratkozott fel a listára. Az lila-fehérek a koszovói Lirim Kastratit, a ZTE Nikola Szerafimovot, míg a felcsútiak a két év elteltével újra meghívót kapó magyar Nagy Zsoltot lesznek kénytelen nélkülözni egy ideig.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner