Hírek / Kultúra

Címkék

#mozi #film #fantasy

Új, A Gyűrűk Ura filmek készülnek

2023. február 24. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Ha a bővített változatokat nézzük, Peter Jackson 2001 és 2003 között 686 percnyi csodát szállított le nekünk A Gyűrűk Ura trilógia filmes adaptációinak képében, amelyek a maguk 17 Oscar-díjával nemcsak a feldolgozások műfajában számítanak etalonnak, de a saját jogukon is bérelt helyük van a mozis legendák csarnokában.
 
Az óriási sikert még maga Jackson sem tudta megismételni a később megjelent Hobbit-trilógiával, azóta pedig nem került komolyan szóba, hogy bárki is újabb filmes adaptációt készítsen J.R.R. Tolkien világhírű művéből. A jelek szerint azonban már elég idő telt el ahhoz, hogy az illetékesek hozzá merjenek nyúlni a témához.
 
A Warner Bros. Discovery vezérigazgatója, David Zaslav ugyanis a vállalat legutóbbi pénzügyi beszámolóján elárulta a befektetőknek, hogy "több" film is készülőben van A Gyűrűk Ura alapján. A széria filmes és videojátékos jogait tavaly óta a svéd Embracer Group birtokolja, amely gaming-fronton már korábban bejelentette, hogy a közeljövőben egy kisebb seregnyi feldolgozással számolhatunk.
 
Az Embracer tehát végül a Warner Brors. Discoveryvel kötött üzletet a filmek nyélbe ütésére, ami azt jelenti, hogy a korábbiakhoz hasonlóan az új Gyűrűk Ura-filmek is a vállalat szárnyai alá tartozó New Line Cinema stúdió gondozásában készülnek el. Zaslav viszont nem tért ki a részletekre, így nem tudni, hogy új A Gyűrűk Ura feldolgozásokat kapunk-e, avagy más történetek elmesélésével tervezik bővíteni a franchise-t.
 
Annyi bizonyos, hogy bárhogy is döntsenek, Peter Jackson magnum opusának árnyékában nem lesz könnyű dolguk a készítőknek, hiszen a 20 éves trilógia már jóval több 3 remek filmnél, sokak számára generációs élménynek számít, jókora adagnyi nosztalgiával átszőve. Zaslav emellett annak lehetőségét is feldobta, hogy akár új Harry Potter-filmek is készülhetnek, ami szintén nem lenne kis feladat, hiszen végül az egész ígéretesen indult Legendás Állatok-szériával is vakvágányra futott a cég.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: IMDb

Címkék

#mozi #film #fantasy


next 5

A mi világunk

Hírek