Hírek / Kultúra

Új előzetest kapott az Alapítvány

Augusztus 22. 09:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Már nincs messze Isaac Asimov és a tudományos fantasztikum egyik megkerülhetetlen alkotásának, az Alapítványnak az első feldolgozása, mely az Apple gondozásában valósulhatott meg egy 10 részes széria keretein belül, és amihez most a stúdió közzétett egy vadonatúj, minden eddiginél hosszabb és tartalmasabb előzetest.
 
A történet a távoli jövőbe repít el minket, amikor is az évezredek óta hatalmon lévő Galaktikus Birodalom a bukás szélére sodródott, Hari Seldon (a sorozatban Jared Harris) pszichohistorikus szerint ugyanis - aki képes a jövőt matematikai alapon megjósolni - 500 éven belül pusztulás vár a jelenleg ismert civilizációra, amit 30.000 évnyi barbarizmus követ. Seldonnak azonban van egy terve, melynek segítségével a civilizáció nem süllyed le a barbárok szintjére és a 30.000 év káoszt képes lenne lerövidíteni 1000-re.
Főszerepben feltűnik Jared Harris mint Dr. Hari Seldon; Lee Pace mint Day testvér; Lou Llobell mint Gaal Dornick; Leah Harvey mint Salvor Hardin; Laura Birn mint Demerzel; Terrence Mann mint Dusk testvér; Cassian Bilton mint Dawn testvér és Alfred Enoch mint Raych. A premier szeptember 24-én esedékes az Apple TV+ kínálatában.
 
Forrás: puliwood.hu
Kép: IMDB


next 5

A mi világunk

Hírek