Hírek / Sport

Új sportszerekért báloztak Mártélyon

2019. március 9. 20:45 Sport | Szerző: Szabó Viktor

A Mártélyi Sportkör második alkalommal szervezte meg a Mártélyi Jótékonysági Sportbált.

A Mártélyi Sportkör egy kicsi egyesület, ami tagdíjakból és önkormányzat támogatásokból tartja fent magát. A bevétel azonban csak szűkösen tudja fedezni a működést, az elavult eszközöket már nem tudják lecserélni ezekből a pénzekből. A Mártélyi Jótékonysági Sportbál azonban tökéletes alkalom volt arra, hogy a kellő támogatást megszerezzék a sportolók.

A szombati mulatságon fellépett a Kankalin Néptáncegyüttes Tyubica csoportja, akik közel fél órán keresztül szórakoztatták a nagyérdeműt. A fiatalok elő zenére mutatták be a produkciójukat, amit a közönség óriási tapssal hálált meg. A szervezők egy kiállítást is berendeztek, a Mártély Sk történetéből, sikereiből. Ezekből pedig volt bőven, hiszen a ’80-as, ’90-es évek játékosai remek eredményeket értek el Mártély színeiben.

Túri János középpályásként és csatárként játszott a ’80-as évek végén és a ’90-es évek elején. Elmondta, hogy nagyon jó csapatot alkottak, és többször is bajnokságot nyertek megyei másodosztályban, megye I-ben pedig többször is dobogón végeztek. „Sikerült összeszedni az akkori csapat egy részét. Senkinek nem kellett kétszer mondani, mindenki egyből rávágta, hogy jönnek erre a bálra. Nagyon jó volt most újra találkozni velük.” – mondta el Túri János.

A Sportbálon egy gombfoci asztal is helyet kapott, amit bárki ki is próbálhatott. Pap Zoltán gyűjtő főleg az 1950 és az 1991-ig gyártott csapatokat gyűjti. Már gyerekkorában is sokat játszott ezzel a játékkal, majd 6-7 éve megtalálta gyerekkori játékát, és ismét szerelembe esett ezzel a sporttal. Kedvence az Újpest, de bármilyen csapatot elfogad. Barátja, Kovács Róbert elmondta, hogy ennek a játéknak általában házi szabályok vannak. Ez annyit tesz, hogy ahány ház, annyi szabály. Hozzátette, hogy a gombfoci sokáig gyerekjátéknak számított, de egy pár éve már versenyeket is rendeznek.

A II. Mártélyi Jótékonysági Sportbálon bárki összemérhette gombfoci tudását, kedvére táncolhatott, mulatozhatott, ezzel még jobban összekovácsolva a már összeszokott közösséget. Borbás Zsolt, a Mártély Sk játékos edzője kiemelte, hogy a bál bevételéből labdákat, és más eszközöket szeretnének vásárolni.

GALÉRIA:


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner