Hírek / Kultúra

Újabb akadály gördülhet a Legendás állatok folytatása elé

Május 15. 08:00 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Úgy tűnik, a Legendás állatok filmsorozat stábjának egyik kulcsfigurája más feladatot vállalt el, könnyen lehet, hogy a negyedik rész törlése miatt - írja a GameStar.
 
Ugyan eredetileg ötrészesre tervezték a Legendás állatok filmsorozatot, a harmadik epizód, a Dumbledore titkai megjelenését követően erősen kétséges, hogy elkészül-e a két további mozi, amik a tervekben szerepeltek. A varázsvilághoz kapcsolódó összes film közül a leggyengébb pénzügyi teljesítmény önmagában is elég lenne hozzá, hogy kétségbe vonja a széria jövőjét, de a szereplőket, és a forgatókönyvírót övező botrányok és kétes megítélés még óvatosabbá tették a franchise útját igazgató Warner Bros. szakembereit.
 
Sokan arra a friss hírre is a széria idő előtti lezárásának utaló jelként tekintenek, hogy a széria egyik kulcsfontosságú alkotója elvállalta egy egészen más film készítését is.
 
David Yates ugyanis a kétezres évek közepe óta viszonylag keveset foglalkozott bármi mással a a Harry Potter és a Legendás állatok filmeken kívül. A direktor tartotta kézben az összes Harry Potter mozit a Főnix rendjétől egészen a Halál ereklyéi második részéig, majd mielőtt a Legendás állatok és megfigyelésük rendezői székébe ült volna, csak egy film, a Tarzan legendája, illetve egy sorozat pilot epizódja szerepel az önéletrajzában.
 
Goethius Salmander kalandjai között nem is vállalt el más munkát, nemrég viszont bejelentették, hogy Yates rendezi Emily Blunt főszereplésével a Pain Hustlers című filmet. Ennek a főszereplője egy, a gimnáziumból kibukott karakter, aki segít fellendíteni egy gyógyszercég üzletét, miközben rájön, hogy a munkaadója valószínűleg törvénytelen módszerekkel dolgozik.
 
Forrás és kép: gamestar.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner