Hírek / Közélet

Újabb elektromos biciklik vásárlásában támogatják a magyar családokat

2022. április 21. 06:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

"A tavasz beköszöntével egyre többen vágyunk a szabadba, szívesen választunk más közlekedési eszközt is az autó helyett. Alternatív megoldást nyújthat az elektromos kerékpár akár a hétvégi túrázáshoz, vagy a napi közlekedéshez egyaránt." - írja hivatalos facebook oldalán Szentkirályi Alexandra, kormányszóvivő. 
 
A már rendelkezésre álló, vissza nem térítendő támogatással új, elektromos rásegítésű kerékpárok vásárlását támogatja a kormány 1 milliárd forintos keretösszegben, így akár 10 ezren is részesülhetnek ebből. A támogatás mértéke is változott, hiszen a hajtási rendszertől függően 90 ezer helyett 100 ezer, illetve 150 ezer helyett 180 ezer forint is kapható.
 
A korábbiakhoz képest könnyítés a kismamáknak, a diákoknak és a nyugdíjasoknak, hogy már nem szükséges a munkáltatói igazolás, így ők is pályázhatnak elektromos bicikli beszerzésére. 
 
Ez az újabb pályázat is illeszkedik a Klíma- és Természetvédelmi Akciótervhez, amelynek egyik fontos célja, hogy minél jobban zöldítsük a közeledést és így csökkentsük a levegő szennyezettségét is.
 
Forrás: facebook.com/alexandraszentkiralyi.gov
Kép: vezess.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner