Hírek / Kultúra

Újabb elismeréseket söpört be az eddigiek mellé Adele

Március 4. 07:30 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

A brit énekes legutóbbi lemeze, a 30 az első helyen végzett 2021 összesített, minden formátumra kiterjedő albumlistáján.
 
A Nemzetközi Zeneipari Szövetség, az IFPI kedden jelentette be tavalyi adatait. Adele 30 című albuma  novemberi megjelenése után világszerte vezette a listákat, az élre kúszott az IFPI összesített albumeladási, valamint vinyl-listáján is.
 
Adele negyedik stúdiólemeze hat évvel követte az előzőt, a Grammy-díjat kapott 25 című anyagot. A 30 a múlt hónapban a Brit Awards díjátadón már elnyerte az év albuma elismerést.
 
“Adele dominanciája mind a három albumlistánkon tükrözi egyedi dalszerzői tehetségét, ikonikus hangját és mindent elsöprő népszerűségét” – fogalmazott közleményében Frances Moore, az IFPI vezérigazgatója.
 
A fájdalomról, nosztalgiáról szóló balladáiról ismert Adele azt mondta, a 30-at kisfiának írta, hogy megmagyarázza neki válását. Az IFPI közlése szerint az album csak tavaly, tehát kevesebb mint két hónap alatt több mint ötmillió példányban kelt el világszerte.
 
Az összesített listán Olivia Rodrigo Sour című lemeze követi Adele 30-át, a harmadik Justin Bieber és a Justice. Az albumeladásokat tekintve az ABBA Voyage-a és a Seventeen Attacája végzett Adele mögött, a vinyl formátumú lemezek tekintetében Harry Syles (Fine Line) és a Fleetwood Mac (Rumours) fért még fel a képzeletbeli dobogóra.
 
Forrás: ridikul.hu
Kép: hollywoodreporter.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner