Hírek / Közélet

Újabb könnyítés jön: megszűnnek a SZÉP-kártya zsebek

2023. január 8. 08:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Hétfőtől megszűnnek a SZÉP-kártya alszámlái, vagyis összevonják az eddigi szálláshely, vendéglátás és szabadidő zsebeket. Az azokra feltöltött összegek pedig összeadódnak. A Magyar Turisztikai Ügynökség szerint a SZÉP-kártya eddig is a belföldi turizmus motorjának számított, és az intézkedés hatására várhatóan tovább nő a népszerűsége – számolt be róla az M1 Híradója.
 
Újabb könnyítés jön: hétfőtől megszűnnek a SZÉP– kártya zsebek. Ez azt jelenti, hogy már csak egy alszámla marad – ezen adódnak össze a korábban feltöltött összegek, amelyek immár szabadon felhasználhatóak lesznek.
 
A változás két és fél millió kártyafelhasználót és csaknem 50 ezer hazai turisztikai szolgáltatót érint.
 
Eddig is valamennyi zsebből ki lehetett egyenlíteni a számlát, azonban mostantól átláthatóbb és egyszerűbb lesz a könyvelés.
 
„Adminisztrációs szempontból is nyilván könnyebbséget jelent, hogy eltörlődnek a zsebek, illetve a fizettetés szempontjából is, mert néha a vendégek sem tudják, hogy melyik zsebben mennyi összeg található a kártyájukon és az azért lényegesen le fogja egyszerűsíteni a fizetést, mert csak egy zsebről kell majd levonni ezt az összeget” – mondta a Mercure Tokaj Center menedzsere.
 
A Magyar Turisztikai Ügynökség adatai szerint 2022. november végén a SZÉP-kártyákon rendelkezésre álló összeg elérte a 88 milliárd forintot, ezt országszerte csaknem 50 ezer elfogadóhelyen használhatják fel a vendégek. Azt remélik, hogy a mostani módosítás elsősorban a vidéki szolgáltatók forgalomnövekedéséhez járulhat hozzá.
 
Összességében tavaly január és november között több mint 302 milliárd forintot töltöttek fel a munkáltatók a szép- kártyákra, ez idő alatt a dolgozók költései meghaladták a 350 milliárd forintot.
 
Forrás: hirado.hu
Kép:


next 5

A mi világunk

Hírek