Hírek / Közélet

Újabb nyomozás indulhat ma a SZEVIÉP ügyben

2018. december 11. 15:05 Közélet | Szerző: CzabarkaJanos

 Kedden dönt a Csongrád Megyei Főügyészség arról a feljelentésről, amelyet Szabó Bálint, a Szeviép-károsultak egy részét képviselő Likvid Kontroll Kft. ügyvezetője tett a közelmúltban Szeviép-ügyben – erről tájékoztatta a Magyar Időket Szanka Ferenc, a vádhatóság szóvivője.

Ismert, Szabó november végén azért fordult a Legfőbb Ügyészséghez, mert szerinte az első fokon lezárult Szeviép-­perben – politikai befolyásra – nem vizsgálták a mélyebb összefüggéseket. Szabó bűnszervezetben elkövetett csődbűntett, pénzmosás, tiltott pártfinanszírozás, hivatali visszaélés, vesztegetés és más bűncselekmények gyanújával tett feljelentést.
A Legfőbb Ügyészség korrupciós és szervezett bűnözés elleni ügyek főosztálya a Központi Nyomozó Főügyészséghez (KNYF) továbbította a feljelentést, amely eljuttatta a Csongrád Megyei Főügyészséghez elbírálásra Szabó beadványát. Utóbbi kedden elrendelheti a nyomozást, elutasíthatja a feljelentést vagy feljelentés kiegészítés keretében vizsgálhatja a Szabó Bálint által leírtakat.

Közben a KNYF arról tájékoztatta Szabó Bálintot, hogy a szegedi parkolási botrány kapcsán még 2017-ben tett feljelentése alapján a szegedi regionális osztály folytat nyomozást. Szabó azért tett feljelentést, mert azt tapasztalta: a szegedi rendőrkapitányság több helyi gazdasági bűncselekménnyel kapcsolatban blokkolja a nyomozást.
A KNYF a lap érdeklődésére közölte: a nyomozás vezető beosztású hivatalos személy által a kötelességét megszegve elkövetett hivatali vesztegetés miatt van folyamatban.

forrás: makohirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek