Hírek / Egyéb/Archív

Újabb stúdiókat vásárolhat fel a Sony

Szeptember 22. 08:30 Egyéb/Archív | Szerző: Fazekas Gábor

A Sony Pictures feje szerint a filmipar után a játékipar a következő terület, ahol nagy felvásárlások és egyesülések várhatóak.
 
Talán túlzás lenne fegyverkezési versenynek nevezni, de a Sony és a Microsoft rivalizálása új szintre lépett az utóbbi pár évben, elsősorban annak köszönhetően, hogy az Xbox Game Studios rövid idő leforgása alatt a háromszorosára nőtt, majd még hozzácsapódott a ZeniMax Media a teljes Bethesda portfólióval, a cég technológiáival és fejlesztők ezreivel.
 
Erre válaszul a Sony is költekezni kezdett, fontos befektetéseket eszközölt, stúdiókat kebelezett be, és ahogy a zöldek, úgy a kékek sem tervezik, hogy egyhamar leállnak.
 
Tony Vinciquerra, a Sony Pictures ügyvezetője még a hónap elején fogalmazott úgy a Bank of America Merrill Lynch konferenciáján, hogy biztosan látunk még újabb konszolidációkat a moziiparban, feltehetően a Sony részéről is, mert pillanatnyilag túl sok a filmstúdió, de ez 5-10 éven belül valószínűleg változni fog.
 
A mi szempontunkból azonban ennél is nagyobb jelentőséggel bír Vinciquerra kijelentése, miszerint a tévézés és a mozizás elérte zenitjét, a videojátékoké a következő terület, ahol komoly növekedést lehet elérni, ahol felvásárlásokra fog sor kerülni, és a Sonynál senki sincs jobb pozícióban ahhoz, hogy ebből profitáljon.
 
Bár konkrétumokat nem említett, szavaiból kiolvasható, hogy a külsős fejlesztőkkel kötött megállapodások sora, az Insomniac, a Housemarque, a Firesprite és a Nixxes bekebelezése, valamint az Epic Gamesbe fektetett százmilliók csak az út kezdetét jelentik.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: computerhoy.com


next 5

A mi világunk

Hírek