Hírek / Közélet

Uniós támogatással újult meg a pitvarosi általános iskola

Január 23. 07:00 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Uniós támogatással, mintegy 483 millió forintból felújították a Csongrád-Csanád megyei Pitvaros általános iskoláját – tájékoztatta a Hódmezővásárhelyi Tankerületi Központ.
 
A közlemény szerint a beruházás hozzájárul az iskolai lemorzsolódás és az iskolaelhagyók számának csökkentéséhez. A modern környezet, a jobb eszközök élvezetesebbé teszik az oktatást, amelynek előnyeit csaknem kétszáz tanuló élvezheti – fűzték hozzá.
 
A Pitvarosi Petőfi Sándor Általános Iskola a környező falvak és a település egyetlen köznevelési intézménye. A részleges rekonstrukció során felújították a tetőt, az aulát, a korábbi szolgálati lakást oktatást szolgáló helyiségekké építették át, és egy bővítménnyel összekötötték az intézmény épületeit.
 
Az intézmény villamosenergia-igényét részben az újonnan telepített napelemes rendszer fedezi. A projekt során a működéshez szükséges bútorokat – tanári és tanulói asztalokat –, informatikai eszközöket – asztali számítógépeket, monitorokat, szoftvereket , illetve természettudományos szemléltető-, kísérleti- és mérőeszközöket vásároltak. Új nyelvi laborokat alakítottak ki, amelyek a szlovák nemzetiségi nyelv magas színvonalú oktatást teszik lehetővé – írták.
 
Az iskola Petőfi téri telephelyén játszóudvar épült.
 
Forrás: MTI
Kép: makohirado.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner