Hírek / Közélet

Vadászadományokból vásárolt új műszert a vásárhelyi kórház

2022. június 1. 15:13 Közélet | Szerző: Megyeri József

A vásárhelyi kórház gyermekosztálya kapta meg a legutóbbi Csongrád-Csanád megyei jótékonysági vadászaton összegyűlt pénzt. Az Országos Jótékonysági Vadászat Közhasznú Nonprofit Kft. minden megyében tart ilyen alkalmakat, melyek bevételeit különböző kórházaknak ajánlják fel.

Kallai Árpád, az egészségügyi intézmény főigazgatója a Rádió 7-nek elmondta, az 1 millió 200 ezer forintos adományból egy oxigénellátó műszert vásároltak. Az eszköz különlegessége, hogy nem légcsövön, hanem orrjáraton keresztül használható oxigénterápiára csecsemőknél és kisgyermekeknél. A berendezés hivatalos átadó ünnepségét szerdán tartották.

„A múlt hétvégén egy esetben már szükséges volt a műszer hadba állítása, és komoly segítséget nyújtott az érintett gyermek gyógyulásában, állapotának javulásában. Tehát nem egy olyan műszert vásároltunk, ami a polca kerül és nincs haszna, hanem olyat, amilyenre néha szükség van és segítséget nyújt. Ha az új gyermekosztály elkészül, akkor pedig méltó környezetbe kerül az eszköz” – ismertette Kallai Árpád.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner