Hírek / Sport

Van Gerwen hetedszer is a darts Premier League bajnoka

2023. május 26. 07:15 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A holland Michael van Gerwen nyerte a 2023-as darts Premier League-sorozatot, miután a londoni döntőben 11–5-re legyőzte Gerwyn Price-t.
 
A február óta zajló darts Premier League-sorozat négyes döntőjébe két walesi – Gerwyn Price és Jonny Clayton – mellett a múlt héten még vállsérülés miatt visszalépő Michael van Gerwen és a világelső Michael Smith kvalifikált, ők négyen csaptak össze a londoni O2 Arénában a PL-trófeáért.
 
Price és Clayton házielődöntője egészen egyoldalúan alakult, az alapszakaszt nyerő világbajnok űrdartscal sokkolta honfitársát, 5–0-nál engedte fel az eredményjelzőre, végül 107 fölötti körátlaggal győzött 10–2-re. A mérkőzés legtipikusabb jelenete az utolsó lett: Price egy dupla-duplás 131-gyel tutizta le a döntőbe jutást.
 
A másik elődöntő annál izgalmasabban alakult az idei világbajnoki döntő visszavágójaként. Bár Smith kezdte jobban a találkozót, Van Gerwen sorozatban öt leget söpört be, s 7–3-as előnnyel, 107.29-es átlaggal ment szünetre. A regnáló világbajnok összekapta magát, s becenevéhez méltóan bullos kiszállókkal tartotta magát pariban, de a holland a negyedik meccsnyilát értékesítette, így ő ment tovább döntőbe.
 
Price ötödik PL-szereplése során először jutott a legjobb négybe, Gerwen ezzel szemben a hetedik bajnoki címét vadászta. A finálé első öt legje a várakozásról szólt: mindenki hozta a maga kezdését. Aztán MVG robbantott: 170-es kiszállóval brékelte a walesit, s onnantól abszolút dominált, a következő hátsó pályás játékát 128-cal vitte el. Persze nem kellett félteni Price-t sem, a szünet előtt még egy 161-es kiszállóval jelentkezett, ez viszont csak a harmadik sikeres duplája volt a meccsen.
 
7–3-nál jött a „szokásos” leolvadás Gerwentől, négy duplát hibázva először engedte el a kezdését, mondjuk aztán 11 nyilassal gyorsan vissza is vette. Price kapaszkodott, de nem tudta ugyanazt a játékot mutatni, mint az elődöntőben, MVG jóval stabilabban játszott. 9–5-ös előnynél aztán egy 150-es kipattanással végleg elvette ellenfele önbizalmát, a következő legben pedig be is húzta a meccset, s ezzel együtt a HETEDIK Premier League-címét.
 
Forrás és kép: M4Sport


next 5

A mi világunk

Hírek