Hírek / Közélet

Várhatóan tovább nő azok száma, akik elviszik az óvodába és az iskolába a gyermekeiket

2021. április 26. 12:28 Közélet | Szerző: Major Zsuzsanna

Várhatóan tovább nő a héten azoknak a száma, akik elviszik gyermekeiket óvodába vagy - az alsó tagozatosokat - iskolába - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a Kossuth rádióban. Maruzsa Zoltán emlékeztetett: a kormány úgy ítélte meg, hogy a járványügyi helyzet javulásával itt az ideje visszatérni a hatékonyabb, jelenléti oktatásra. Ezzel együtt  lehetővé tették, hogy azok a szülők, akik nem akarják, ne vigyék vissza gyermeküket az oktatási intézményekbe, a hiányzásokat az iskolák kellő rugalmassággal kezelik.
 
Az óvodákban és az általános iskolák alsó tagozatán múlt héten állt vissza a jelenléti oktatás, az adatok szerint a gyerekek 75 százaléka tért vissza, az óvodákba 60 százalékuk. Maruzsa Zoltán jelezte: arra számít, hogy a héten tovább emelkedik az óvodába és iskolába vitt gyermekek száma, a hétfői adatok kedden, szerdán állnak majd rendelkezésre.
 
Véleménye szerint két-három hét múlva azok a szülők is beviszik az iskolába a gyermeküket, akik eddig otthon tartották őket. Ráadásul május 10-én nyitnak a középiskolák és a felső tagozat is, utána a teljes oktatás visszaáll a jelenléti munkarendre.
 
Kép: pixabay.com
                                 
 


next 5

A mi világunk

Hírek