Hírek / Közélet

Vásárhelyi gazdák is tüntettek Záhonynál

Február 9. 14:29 Közélet | Szerző: Megyeri József

Abszurd, hogy egy évvel meg akarja hosszabbítani az Európai Bizottság az ukrán élelmiszerek, termények korlátozás nélküli importját – jelentette ki Győrffy Balázs a pénteki záhonyi gazdatüntetésen. A megmozduláson vásárhelyi gazdák is demonstráltak.

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke elmondta: látni lehet, hogy Brüsszel nem az ukrán kisparasztokat akarja támogatni, hanem a jellemzően Ukrajnán kívülről érkező nagytőkés rendszer befektetéseit igyekszik védeni. Pozitívként értékelte, hogy a nyugat-európai termelők, a német, a francia, a holland, a belga és a svájci gazdák is az utcára vonulnak. Hozzátette: a Magyar Kormány kiáll a gazdák mellett.

„A kormányzat meghallotta a szavunkat, és hatáskörén messze túlmenően betiltotta az ukrán termékek behozatalát. De legyünk őszinték, ezzel nem fogjuk tudni megoldani a problémánkat, hiszen nekünk kellenek a korábbi piacaink. Arra lenne szükség, hogy végre Brüsszel is kezdjen el normálisan gondolkodni. Az ukrán mezőgazdasági termékeknek eddig is megvolt a piacuk. Vigyék oda, ahová eddig is vitték, nekünk nem kell belőle egy kiló sem” – hangsúlyozta Győrffy Balázs.


next 5

A mi világunk

Hírek