Hírek / Kultúra

Vásárhelyi háztartások múltját láthatjuk az Emlékpontban

2021. augusztus 12. 13:30 Kultúra | Szerző: Megyeri József

Az 1950-es, ’60-as, ’70-es és ’80-as évek bútoraiból, háztartási eszközeiből, szobarészleteiből nyílik retro kiállítás augusztus 19-én a hódmezővásárhelyi Emlékpontban. A „Hétköznapok Vásárhelyen az államszocializmus korában” című tárlatot csütörtökön mutatták be a sajtónak. Miklós Péter szakmai tanácsadó a Rádió 7-nek elmondta, az intézmény a városvezetés és helyi lakosok segítségével közösen szervezte meg a kiállítást, amelyre több tucat tárgyi felajánlás érkezett.

„Ez egy igazi vásárhelyi tárlat abban a tekintetben, hogy a tárgyak jelentős része vásárhelyi háztartásból került ide. Tehát ha megnézünk egy asztali lámpát, egy zsebrádiót, egy festményt a falon vagy egy könyvsorozatot a polcon, akkor azok a városból valók, azaz valóban sikerül vásárhelyi hétköznapokat bemutatni” – fejtette ki Miklós Péter.

Márki-Zay Péter polgármester az eseményen kiemelte, a helyiek részéről felmerült igény egy retro múzeumra, ahol az idősebbek megmutathatják a gyermekeiknek, unokáiknak, milyen volt az élet fiatalkorukban. Ezért fontos, hogy megnyíljon ez a kiállítás, ami turisztikai szempontból is jelentős.


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner