Hírek / Kultúra

Vasárnapig lehet szavazni a Kaszás Attila-díj jelöltjeire

2022. augusztus 16. 07:15 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Vasárnap éjfélig várják a közönség szavazatait a Kaszás Attila-díj idei jelöltjeire: Harsányi Attilára, a Miskolci Nemzeti Színház, Ötvös Andrásra, a 6Szín, valamint Rába Rolandra, a Proton Színház jelöltjére a díj honlapján - tudatta a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) hétfőn az MTI-vel.
 
A díj a magyar nyelven játszó színművészek szakmai és emberi elismerése mellett Kaszás Attila szellemi hagyatékának ápolását is szolgálja - közölték.
 
A fiatalon elhunyt színész komoly szerepet vállalt a közösségépítésben, ezért a díj odaítélésének fő kritériuma a kiemelkedő mesterségbeli tudás, művészeti teljesítmény mellett az adott társulatban vállalt jelentős közösségépítő szerep volt.
 
A tájékoztatás szerint a Kaszás Attila-díj nagy elismertséget vívott ki az évek során; a díj győzteseit a szakma és a közönség együtt választja ki.
 
A díjat a 12. kerületi önkormányzat alapította a Mozaik Művészegyesülettel közösen. Az elismerést a MANK gondozza az Magyar Művészeti Akadémia támogatásával, a szakmai szavazatokat pedig a Magyar Teátrumi Társaság gyűjti össze - áll a közleményben.
 
Tavaly Rusznák András, a Radnóti Miklós Színház művésze, 2020-ban Földes Tamás a Budapesti Operettszínház művésze, 2019-ben Orosz Ákos, a Vígszínház tagja kapta az elismerést.
 
Forrás: MTI
Kép: kaszasattiladij.hu


next 5

A mi világunk

Hírek