Hírek / Sport

Címkék

#sport #VB

Vb-bronzérmes lett a magyar váltó élet- és vízimentésben

2022. szeptember 30. 07:00 Sport | Szerző: Fazekas Gábor

A magyar férfi 4x50 méteres akadályváltó bronzérmet szerzett a Riccionéban rendezett élet- és vízimentő világbajnokságon.
 
A Magyar Élet- és Vízimentő Szövetség (MEVSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint a négyes egy helyen változott a Világjátékokhoz képest, Gyárfás Bence, Takács Krisztián és Balog Gábor mellett ezúttal a Szabó Szebasztiánt váltó Nyilas Kornél volt a kvartett tagja, amely az angolok és az ausztrálok mögött végzett harmadikként.
 
„Ennek a sportágnak világszerte 30 millió igazolt versenyzője van. A nemzetközi szövetség pedig 145 tagországgal büszkélkedhet. Büszke vagyok a váltóra, Szabó Szebasztián helyett egy fiatal úszót építettünk be a csapatba, a srácok pedig nagyot versenyeztek” – értékelt Batházi Tamás, a MEVSZ elnöke.
 
Az 56 országot felvonultató világversenyen 1500 sportoló vett részt.
 
A vízimentés versenyszámai során a sportolók az általános mentési technikáknak megfelelően úsznak és merülnek, hogy egy elmerült bábut megragadjanak és elvigyenek a célba. A babamentő váltóban a sportoló egy bábuhoz úszik, hevedert erősít rá, és visszavontatja a célba.
 
Forrás és kép: M4Sport

Címkék

#sport #VB


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner