Hírek / Közélet

Címkék

#elefánt #Cher

Végre otthonra talál a világ legmagányosabb elefántja

Október 17. 07:45 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Kaavannak izgalmas, és egyben nagyon szomorú sors jutott - egészen a közelmúltig, amikor nemzetközi összefogással sikerült elérni, hogy egy kambodzsai állatmenhelyre szállítsák, ahol mostantól nyugodtan és boldogan élhet.

Novemberben már egy kambodzsai állatmenhelyen fog élni Kaavan, Pakisztán utolsó ázsiai elefántja – jelentette be hétfőn a Négy Mancs nemzetközi állatvédelmi szervezet, amely az elefánt szállítását szervezi.

Kaavant szeptemberben vizsgálták meg az állatorvosok, hogy megállapítsák, alkalmas-e az utazásra. Az állatot a világ legmagányosabb elefántjának nevező Négy Mancs közleménye szerint az öttonnás és három méter magas elefánt számára jelenleg kényelmes szállítódobozt készítenek, amelyben biztonságosan utazhat a repülőn.

A boxba való belépésre hetekig tartó tréninggel készíti fel az elefántot egy szakértő. Amir Khalil, a Négy Mancs állatorvosa, a pakisztáni állatkert felszámolója, a Kaavant kísérő állatorvoscsoport vezetője, az elefánt “házi állatorvosa” az utóbbi hetekben csaknem minden napot az állattol töltött, beszélt hozzá, és Frank Sinatra-dalokat énekelt neki, hogy hozzászoktassa az emberek társaságához. Khalil szerint mindez hatott, sikerült szoros köteléket kialakítania Kaavannal, amely már hajlandó együttműködni a trénerével.

Kaavan több mint három évtizedet töltött nagyon sanyarú körülmények között, gyakran leláncolva a hírhedt iszlámábádi Marghazar állatkertben. A nyilvánosság 2015-ben szerzett tudomást erről. Kaavan megmentése érdekében nemzetközi kampány indult, a négy évig tartó akció mellé állt a popdíva Cher is.

A hatóságok már júliusban áldásukat adták az elköltöztetésre, most pedig az iszlámábádi legfelsőbb bíróság az ormányos gyámjává a Négy Mancsot jelölte ki, amely a Chert is az alapítói közt tudó Free The Wild természetvédő szervezet Cambodia Wildlife Sanctuary nevű menhelyén helyezi el a sokat szenvedett állatot.

Cher, az énekesnő, aki más aktivistákkal együtt személyesen kíséri el az állatot Kambodzsába, a hírre reagálva közölte: mérhetetlen örömmel tölti el, hogy végre vége szakad Kaavan szenvedéseinek, nagyon büszke és boldog, hogy “a Free Kaavan hashtag valósággá vált”.

Kaavan egyéves korában került Pakisztánba a Sri Lanka-i kormány ajándékaként.

Az utolsó ázsiai elefánt távozása Pakisztánból egyben a hírhedt iszlámábádi állatkert, a Marghazar bezárását is bejelenti.

 

Forrás: ridikul.hu

 

 

Címkék

#elefánt #Cher


next 5

A mi világunk

Hírek