Hírek / Közélet

Világszínvonalú gépet adtak át az ipari parkban Kisteleken

Március 4. 07:30 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

Exportra is gyárt fogaskerekeket a Rák és Rák Bt. Kisteleken, az újabb beruházásnak köszönhetően három új kollégát is keresnek - írja a kistelekjaras.hu hírportál.
 
Egy speciális ipari terület, a fogaskerékgyártás hazai szereplője a Kisteleken is telephellyel rendelkező Rák és Rák Fogaskerékgyártó Bt., melynek üzemcsarnokában egy vadonatúj gépet mutattak be a sajtó képviselőinek.
 
Mint azt Tóth Csaba üzemvezető elmondta, 2019-ben kezdték el építeni a csarnokot, 2020 végén fejeződött be a kivitelezés, és ezt követően tudták a szintén pályázati forrásból beszerzett gépeket áttelepíteni a kisteleki üzembe. A legutóbbi pályázatuknak része volt egy napelemes rendszer is, ami jelentős mértékű energiamegtakarítást jelent a cég számára.
 
A cég fő tevékenysége a fogaskerekek és gépalkatrészek gyártása, a termékek döntő része speciális fogaskerék, de ezen kívül hajtástechnikai gépelemeket is készítenek. A fogaskerekek főként multikhoz kerülnek, a gépiparba szállítanak be, a gyártás 30%-a közvetlen exportra megy, a maradék 70 %-a belföldi értékesítés.
 
A forgácsolással foglalkozó vállalkozások közül nagyon kevés cég rendelkezik CNC köszörűvel, ráadásul ennek csak a töredéke van a KKV szektorban. Talán mi vagyunk a legkisebb cég az országban, akinek ilyen komoly, világszínvonalú, csúcsminőségű, felső kategóriás gépe van – mutatta be a cég új büszkeségét az üzemvezető.
 
A többi új, néhány éves gép között áll egy régi esztergagép is. A lassan ipari műemléknek is beillő gépet azonban csak saját célokra, házon belüli feladatokra használják, azon termelői tevékenységet nem végeznek.
 
Itt, a kisteleki telephelyünkön négyen dolgoznak. Az újabb fejlesztésünknek köszönhetően ezt a létszámot szeretnénk bővíteni három új munkavállalóval, azaz szeretnénk felvenni két fő forgácsolót, illetve egy üzemvezetőt is – tudtuk meg Tóth Csabától, aki azt is hozzátette, hogy habár a forgácsoló végzettséghez nem ragaszkodnak, de mindenképp olyan munkavállalót keresnek, aki ért a szakmához, és nem a nulláról kell őt betanítani.
 
Forrás és kép: kistelekjaras.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner