Hírek / Kultúra

Vissza fog térni az XCOM játéksorozat

Június 13. 07:45 Kultúra | Szerző: Fazekas Gábor

Jake Solomon legutóbbi nyilatkozata alapján elég eltökéltnek tűnik az XCOM folytatásával kapcsolatban - írja a GameStar.
 
Legutóbb 2020-ban bővült új résszel az XCOM franchise, a  Chimera Squad óta azonban másféle fordult a fejlesztőcsapat figyelme, már a Marvel's Midnight Suns játékon dolgoznak. Miközben ez játékmenetével megidézi az XCOM szériát, egy teljesen másik univerzumban játszódik, olyan karakterekkel, mint Vasember, Farkas és Pókember.
 
Az XCOM rajongóknak azonban nincs miért búslakodniuk, a lehető legjobb helyről jött pozitív hír a sorozattal kapcsolatban.
 
Jake Solomon, az XCOM játékok atyja a VGC-nek adott interjút, amiben elmondta, a franchise egyáltalán nem halott, nagyon is vissza fog térni.
 
"Amíg én élek, amíg a Firaxis működik, az is XCOM is létezik. Még csak azt sem mondanám, hogy alszik. Határozottan állíthatom, hogy az XCOM nem halott."
 
A Solomon és a Firaxis által újraindított sorozat 2012 óta 4 önálló játékkal és további kiegészítőkkel bővült, amik kifejezetten szerethető címek voltak. Ugyan a Chimera Squad nem volt mestermű, abszolút megérte az árát, így mi is örömmel halljuk, hogy a jövőben újabb epizóddal bővül a sorozat, és nem kell megint több mint 10 évet várni egy folytatásra.
 
Forrás: gamestar.hu
Kép: mobilgamer.hu


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner