Hírek / Közélet

Volánbusz: A vártnál kisebb volt a sztrájk támogatottsága

2023. december 12. 06:45 Közélet | Szerző: Fazekas Gábor

A vártnál kisebb volt a Volánbusznál a sztrájk támogatottsága, az autóbusz-vezetők csaknem kétharmada továbbra is inkább a tárgyalóasztalnál küzdene a 2024-es bérfejlesztésért, a munkabeszüntetést nem látja indokoltnak – közölte a Volánbusz hétfőn az MTI-vel.
 
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet által meghirdetett munkabeszüntetés második napján tapasztaltak szerint a Volánbusz munkavállalóinak óriási többsége nem támogatta a munkabeszüntetést, a sztrájkban a teljes dolgozói állománynak mindössze a 14 százaléka vett részt – tették hozzá.
 
A hétfőn 16 órakor összesített adatok szerint a szakszervezet számításaival és közléseivel ellentétben a munkabeszüntetésben részt vevő autóbusz-vezetők aránya a teljes állományukhoz képest 21 százalék, a hétfőn dolgozók létszámához képest pedig 39 százalék volt – írták.
 
A közlemény szerint a Volánbusz vezetése továbbra is elkötelezett abban, hogy a korábbi évek gyakorlatának megfelelően még januárban megkösse a 2024-re vonatkozó bérmegállapodást a munkavállalókkal.
 
Forrás: MTI
Kép: hungarokamion.hu


next 5

A mi világunk

Hírek