Hírek / Közélet

Zöldségleves és csirkepaprikás volt a nyerő a menzai főzőversenyen

2021. november 8. 06:30 Közélet | Szerző: Dudás Róbert

Egy háromfogásos menüt kellett 450 forintból kihozni a szakácsoknak a közétkeztetési verseny Felcsúton megtartott döntőjében. Ráadásul ennyi pénzből egészséges ételeket kellett készíteni, olyanokat, amelyek ízlenek a gyerekeknek a menzán. Különleges megoldások is születtek – számolt be az M1 Híradója.

Nagy volt a sürgés-forgás az országos közétkeztetési szakácsversenyen Felcsúton. Összesen hét, két-két főből álló csapat mérte össze tudását. Azt kellett megmutatniuk, hogy mire képesek, egy főre leosztva mindössze 450 forintból.

Végül Simon Andrásnak és csapattársának, Fodor Szabolcsnak sikerült a legjobb ételt megalkotni a pár száz forintból.

A két mátraházi szakács zöldséglevest készített korianderrel, másodiknak csirkepaprikást tálaltak galuskával, és barackos tejpite volt a desszert.

Ezzel a menüsorral ők nyerték a versenyt, amely rangos elismerésnek számít.

A rendezvénnyel arra hívták fel a figyelmet, hogy lehet finomat és értékeset főzni ilyen keretek között is. A szakmai zsűri mellett, a gyerekek is értékelték az elkészült ételeket.

Ma Magyarországon mintegy félmillió gyermek kapja ingyen vagy kedvezményesen az ebédet. A kormány jövőre tovább emeli ez erre fordított támogatást. A cél az is, hogy a hazai termelők és a hazai élelmiszerek aránya még magasabb legyen a közétkeztetésben. Ehhez hozzájárul az iskolatej és gyümölcs program is.

Az elmúlt években 630 közétkeztetési konyha újult meg országszerte, ami szintén elősegíti a korszerűbb ellátást.


Forrás: M1, hirado.hu

 


next 5

A mi világunk

Hírek