Hírek / Sport

F1: Az FIA megerősítette, hogy folyamatban van a 2021-es Abu Dhabi GP részletes elemzése

Január 13. 17:30 Sport | Szerző: Dudás Róbert

A Formula 1-et irányító testülete, az FIA megkezdte a drámai, bajnoki címet eldöntő Abu Dzabi Nagydíj eseményeinek részletes elemzését, az eredményekről szóló végső döntéseket márciusban hozzák nyilvánosságra.
 
Csütörtökön az FIA közölte, hogy a folyamat – az FIA új elnöke, Mohammed Ben Sulayem vezetésével – elkezdődött. A közlemény azt írták: „Az FIA elnöke konzultációt kezdeményezett az összes F1-es csapattal különféle kérdésekben, beleértve ezt a kérdést is."
 
„Január 19-én a Sportügyi Tanácsadó Bizottság napirendi pontja a Safety Car használatának lesz szentelve. A következő szakasz az összes F1-es pilótával közös beszélgetés lesz.
 
„A részletes elemzés eredményét februárban terjesztik az F1 Bizottság elé, a végső döntéseket pedig március 18-án, Bahreinben a Motorsport Világtanácson jelentik be."
 
„Mohammed Ben Sulayem, az FIA elnöke javaslatot kért a sport főtitkárától és a közelmúltban kinevezett együléses igazgatótól, Peter Bayertől, hogy vizsgálják felül és optimalizálják az FIA F1-es struktúrájának 2022-es szezonra való felépítését.”
 
 
Fotó: Formula 1.com
Forrás: Formula 1.com
 


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner