Hírek / Sport

F1: Virtuális versenyeken indulnak a Formula 1 pilótái

2020. március 15. 11:10 Sport | Szerző: Dudás Róbert

Az idénynyitó Ausztrál Nagydíj törlése után több Formula 1-es pilóta is a virtuális versenypályákon mutatja meg képességeit, amíg a koronavírus-járvány miatt több futamot sem lehet megrendezni a 2020-as szezon elején, írja a Reuters.

 

A Red Bull-pilóta Max Verstappen és a McLarennél versenyző Lando Norris is szimulátorozással fogja pótolni az elmaradt hétvégi Formula 1-es ausztrál versenyt. Norris a szimulátoros világ legjobb játékosai ellen fog indulni a Veloce Esports szervezte „Not the Aus GP”-versenyen, amit a Twitchen és a YouTube-on is élőben lehet majd követni. Norris ezt a Twitterén is megosztotta.

Eközben Verstappen egy igen válogatott mezőnyű  virtuális versenyen fog indulni, amin ott lesz két korábbi Formula 1-es pilóta, Juan Pablo Montoya és Rubens Barrichello és fiaik, az Indy 500-győztes Simon Pagenaud, valamint a Formula–E mezőnyéből Neel Jani, Max Günther és António Félix da Costa is. Az „All Star esports battle” nevű eseményen a kétszeres esport Formula 1-es világbajnok, Brendon Leigh is a szimulátor mögé ül. Ezt a versenyt is a YouTube-on lehet majd követni.

Az eseményt szervező Torque Esports vezérigazgatója, Darren Cox elmondta, hogy a versenyt nem virtuális melbourne-i pályán tartják majd. Azt viszont nem árulta el, hogy melyik pályán fog zajlani a verseny, hogy így mindegyik pilóta egyforma esélyekkel indulhasson. A versenyt Jack Nicholls, a BBC Formula 1-es rádiókommentátora fogja közvetíteni,, amin összesen 60 versenyző vesz rész, három előfutam lesz, és a döntőbe a húsz legjobb pilóta fog bekerülni.

A Formula 1 szervezői abban bíznak, hogy május végére a helyzet visszaállhat a régi kerékvágásba, míg a Formula–E-ben júniusban rendezhetnek újra versenyt. Az amerikai IndyCar-bajnokság márciusi és április versenyeit szintén törölték.

 

A Red Bull két pilótája egyébként még Ausztráliában, Max Verstappen és Alex Albon motorral felszerelt hűtőkkel "csatáztak" egymás ellen, a "kemény harc" győztese pedig végül Verstappen lett.

 

Forrás: Reuters, index.hu, motorsport.com


next 5

A mi világunk

Hírek

Banner